Zendingen

Via Veloyd kun je zendingen bezorgen binnen je eigen postcode gebied, of maak gebruik van de externe vervoerders waarmee Veloyd een koppeling heeft. Volg onderstaande stappen om alles goed in te stellen.

Vervoerders
Voordat pakketten kunnen worden verstuurd moet er minimaal 1 vervoerder zijn geactiveerd, ga hiervoor naar Instellingen > Vervoerders.
Klik op Activeer bij de vervoerder die je wilt activeren en vul vervolgens de gegevens in. Deze kun je opvragen bij de vervoerder.
Verzendopties
Nadat een vervoerder is geactiveerd kun je bij Verzendopties kiezen welke opties je wilt gebruiken. Geactiveerde verzendopties zijn zichtbaar bij het aanmaken van een zending.
Voorkeuren
Binnen het menu Voorkeuren kun je instellen welke vervoerder de voorkeur heeft voor een zending indien er meerdere vervoerders beschikbaar zijn. Voor elke mogelijke combinatie van verzendopties kan per land of landen groep de voorkeur worden aangegeven.

Klik op Nieuwe landengroep onder de naam van de verzendopties. Vul een naam in voor de landengroep en kies de landen in de dropdown. In de dropdown kun je ook kiezen voor “Overige” hiermee worden alle landen geselecteerd die nog niet gebruikt zijn in andere landengroepen voor de betreffende verzendopties. Klik vervolgens op Opslaan.

Nu kun je per vervoerder een getal invullen om de voorkeur aan te geven of vul een “X” in om een vervoerder uit te schakelen voor de betreffende landengroep.

Track & Trace Email
Hier kun je de opmaak van de Track & Trace Email voor zendingen aanpassen. Deze email wordt verstuurd naar de klant waarvoor een zending wordt aangemaakt. Deze email gaat dus niet naar de ontvanger van het pakket, hiervoor wordt de Track & Trace email van het klantaccount gebruikt.
Nieuwe zending

Om een nieuwe zending aan te maken ga je naar Zendingen > Nieuwe zending. Vul het adres in. Hierna worden de beschikbare vervoerders en verzendopties berekend. Vul optioneel een referentie, opmerking voor de koerier of het gewicht van de zending in. Kies vervolgens de gewenste verzendopties en de vervoerder, en klik op Opslaan.

Nu kun je het label printen door de zending te selecteren en te klikken op Print (knop met het printer icoon). Door het label te printen wordt de zending bevestigd, hierna kan deze niet meer worden gewijzigd. Zolang de zending nog niet is bevestigd kan deze nog gewijzigd worden door op het icoon van het pennetje te klikken.

Optioneel: Klik op het pijltje bij de opslaan knop en kies voor Opslaan + nieuw om meteen een nieuwe zending aan te maken of Opslaan + print om meteen het label te printen.