Planning

Hier kunnen nieuwe gebruikers worden toegevoegd en bestaande gebruikers kunnen worden aangepast. Klik op “Nieuwe gebruiker” om een nieuwe gebruiker toe te voegen. Vul een naam, e-mailadres en eventueel een adres is. Onderaan kan worden aangegeven welke rechten de gebruiker heeft. Voor een gebruiker die alleen toegang krijgt tot de koeriers app laat je alle rechten leeg. Klik op “Verstuur welkomstmail” om een email naar de gebruiker te sturen waarmee een wachtwoord kan worden aangemaakt.

Weergave

In de planning kan gekozen worden tussen 2 verschillende weergaven: lijst of kaart. Wisselen tussen de weergaven kan via deze knop linksboven van het scherm:

Route maken

Het maken van routes werkt het beste via de kaart weergave (zie selectie hierboven). Selecteer de ritten die je aan een route wilt toevoegen door Shift-toets in te drukken en vervolgens te klikken en slepen op de kaart. Individuele ritten kunnen ook worden geselecteerd door Shift-toets in te drukken en op het adres te klikken. Hierna kun je via de dropdown Wijzig koerier rechtsboven van het scherm een koerier kiezen. De ritten zijn nu toegewezen aan de koerier maar de route is nog niet optimaal. De route is zichtbaar links van de kaart, klik op het icoon met drie puntjes en kies Optimaliseer route. Vul vervolgens de starttijd in om de verwachte aankomsttijd te bepalen.

Rit status

Een nieuwe rit in de planning begint met de status Aangemaakt. Als de koerier in de app op Start drukt wordt de status Onderweg en na de bezorging gaat de status naar Afgerond. Indien de bezorging niet lukt wordt de rit verplaats naar de eerst volgende dag, waarbij rekening wordt gehouden met de openingstijden en feestdagen. De status gaat dan weer terug naar Aangemaakt.
Voor meer uitleg klik op de handleiding over Rit status.

Datum wijzigen

Selecteer de rit (of ritten) waarvan je de datum wilt wijzigen. Rechtsboven in het scherm verschijnt een optie Herplannen, hier kies je de juiste datum.

Adres wijzigen

Het wijzigen van het adres kan via de kaart weergave of de lijst weergave:

Via de kaart: klik op het adres op de kaart of klik op de rit rechts van de kaart om het Rit info scherm te openen. Wanneer je met de muis over het adres beweegt verschijnt er een pennetje, hiermee kan het adres gewijzigd worden. Pas het adres aan en klik op het vinkje om op te slaan.

Via de lijst: Bij de rit waarvan je het adres wil wijzigen kun je op het icoon van een oogje klikken om het Rit info scherm te openen. Wanneer je met de muis over get adres beweegt verschijnt er een pennetje, hiermee kan het adres gewijzigd worden. Pas het adres aan en klik op het vinkje om op te slaan.