Koerier en verzendsoftware

Allround software voor een efficiënte en overzichtelijke planning voor (pakket)vervoerders en koeriersbedrijven.
Veloyd is veelzijdig. Van het plannen en optimaliseren van routes voor koeriers tot het uitrijden van ritten middels een gebruiksvriendelijke app. Van het administratief verwerken van gewerkte diensten en uren tot een eigen digitale omgeving voor klanten. Hiernaast biedt Veloyd diverse koppelmogelijkheden met andere vervoerders, administratieprogramma’s en webshops, en beschik je bovendien over een eigen track & trace pagina en eigen track en trace emails. Op deze wijze bied Veloyd een totaalpakket voor iedere vervoerder of partij die iets te vervoeren of verzenden heeft.

Route planning

Een complexe planning wordt eenvoudig met de ingebouwde routeplanning. Koeriersritten worden met behulp van routeoptimalisatie efficiënt ingepland en kunnen direct naar de mobiele telefoon van een koerier gestuurd worden.

Zendingen versturen

Door koppelingen met verschillende vervoerders kunnen zendingen eenvoudig verstuurd worden. Je bent niet gebonden aan één vervoerder maar kunt zelf de meest ideale partner voor ieder pakket kiezen. Ook kan je jezelf als pakketbezorger binnen het door jou gekozen gebied aanmaken.

Labels printen

Etiketlabels met barcode kunnen eenvoudig op A6 geprint worden en geschaald worden naar het gewenste papierformaat.

Track & Trace

Niet alleen pakketten van grote vervoerders worden voorzien van Track & Trace maar ook zendingen die je zelf vervoert kunnen worden voorzien van Track & Trace en zijn voor je klanten te volgen op een eigen Track & Trace pagina.

Scanfunctionaliteit

Het registreren van zendingen maar ook het plannen van routes door middel van een scan. Naast fysieke scanners wordt door beeldanalyse scannen ook op mobiele telefoons ondersteunt.

Mobiele bezorgapp

Met behulp van een mobiele bezorgapp kunnen routes of individuele ritten eenvoudig gereden worden. De geïntegreerde bezorgfunctionaliteit waarborgt de overdracht van de zending.

Integratie met navigatie apps

Veloyd heeft een eigen routeoptimalisatie die gegenereerde routes direct op je telefoon beschikbaar maakt. Je kan als koerier zelf kiezen uit een aantal navigatie apps. Door deze integratie kunnen adressen eenvoudig gewisseld of toegevoegd worden.

Onbeperkt aantal gebruiker accounts

Veloyd stelt geen limiet aan het aantal gebruikers en rekent hier geen toeslag voor. Iedereen kan ermee werken en je kunt zelfs klanten een speciaal klantaccount geven om rechtstreeks zendingen aan te maken.

Ontvanger notificaties

Naast de Track & Trace email en Track & Trace pagina biedt Veloyd de mogelijkheid om bij diverse momenten in het bezorgproces de ontvanger te informeren. Zo kan de klant bijvoorbeeld automatisch geïnformeerd worden wanneer de koerier onderweg is of de bezorgtijd bekend is.

Financiële administratie en facturatie

Een planning is niets zonder administratieve afhandeling. Via Veloyd kunnen dan ook eenvoudig factuurbijlagen gegenereerd worden en zijn er zelfs een aantal koppelingen met boekhoudsoftware aanwezig om de administratie nog soepeler te laten verlopen.

Alle data in de cloud

Alles in Veloyd is altijd, overal en met elk device bereikbaar. Zo kan bijvoorbeeld een afleverbewijs via een telefoon getekend worden. Vanzelfsprekend beveiligen we de toegang en worden gegevens versleuteld verzonden.

En meer..

Nog niet overtuigd van de mogelijkheden? Veloyd biedt nog heel veel meer. Soms zit de kracht in kleine dingen. We komen dan ook graag in contact om een demo te geven.

Vraag een demo aan