Eigen Branding

De Eigen Branding module geeft toegang tot functionaliteit om Veloyd op een aantal belangrijke plekken aan te passen zodat je eigen kleur, logo en identiteit duidelijker naar voren komt. Dit zal er voor zorgen dat jouw merk nóg herkenbaarder is voor klanten, koeriers en alle eigen gebruikers.

Aan het gebruik van de Eigen Branding module zitten maandelijkse kosten verbonden. Het tarief kun je terugvinden op de tarieven pagina.

Eigen branding mogelijkheden

  • Een url naar eigen keus: https://jouwnaam.veloyd.nl
  • De kleur en het logo op de inlogpagina voor alle gebruikers
  • De kleur en het logo in de navigatiebalk van Veloyd
  • Het logo van de geïnstalleerde Veloyd app op mobiele apparaten
  • Het favicon logo (logo in het browser tabblad)

Inlogpagina

Eigen branding inlogpagina

Navigatie menu van klant portaal en de eigen vervoerder omgeving

App icoon van de geïnstalleerde koerier app

Eigen branding activeren

Stap 1: Geef bij Veloyd aan dat je gebruik wil gaan maken van de module

Stuur een mailtje naar info@veloyd.nl dat je gebruik wil gaan maken van de Eigen Branding module. Vermeld in deze mail ook welke url er gebruikt gaat worden. De url is https://[jouwnaam].veloyd.nl waarbij je [jouwnaam] vrij mag invullen.

Veloyd zal de url aanmaken en de module activeren. Na activatie komen er een aantal nieuwe instellingen bij. Dit betekend nog niet dat je klanten ook meteen automatisch op de nieuwe url terecht komen, dit moment kun je later zelf bepalen!

Stap 2: Logo’s uploaden.

Veloyd vraagt om een aantal verschillende logo formaten.

  • Logo login pagina: deze wordt op de login pagina gebruikt voor alle gebruikers, ook klanten en koeriers
  • Logo navigatie balk: deze wordt gebruikt in de navigatie balk voor alle gebruikers
  • 32 x 32: dit is de favicon die in het browser tabblad te zien zal zijn
  • 128 x 128, 180 x 180, 192 x 192: dit zijn 3 formaten voor hetzelfde doel, namelijk tonen op mobiele apparaten. Het logo zal met name te zien zijn in het app menu en het homescreen van de telefoon. Verschillende besturingssystemen stellen net andere eisen aan het logo, vandaar de verschillende afmetingen

Stap 3: Uitstraling valideren.

De aangevraagde url zal na bevestiging door Veloyd te bereiken zijn. Hier zullen ook de gekozen logo’s en kleur zichtbaar zijn zodat je kan controleren of de uitstraling voldoet aan je wensen. Wanneer de branding naar tevredenheid zichtbaar is kan er gekozen worden om deze ook te activeren voor gebruikers.

Stap 4: Activeren voor gebruikers.

Wanneer je op de knop ‘Activeer de Eigen Branding module voor gebruikers’ klikt kunnen gebruikers (ook klanten en koeriers) alleen nog inloggen via de aangevraagde url. Wanneer gebruikers ná activering nog in proberen te loggen via app.veloyd.nl zullen ze doorgestuurd worden naar de aangevraagde url en moeten ze hier nogmaals inloggen.

Je kunt op deze manier dus eerst naar de gebruikers communiceren dat er een nieuwe inlogpagina is en daarna zelf kiezen wanneer het doorsturen wordt geactiveerd.