Rit status wijzigen

Ophalen / bezorgen
Via de knop Ophalen / bezorgen kan de planner de adressen binnen een rit afronden of aanpassen. Hier kan je kiezen om adressen op te halen of te bezorgen, of aangeven dat dit niet mogelijk was met de correcte reden. Deze handelingen volgen een logische volgorde: wanneer binnen een rit het ophalen niet mogelijk was, of nog niet is gebeurd, dan is het ook nog niet mogelijk om het bezorgadres af te ronden.

De resulterende status van het adres zal altijd rechts boven in de adres regel te zien zijn.

Rit afronden met meerdere colli
Wanneer er meerdere colli bekend zijn bij het adres moet de status per collo worden aangegeven. De oranje knoppen passen de gekozen actie toe op alle colli op het adres. Als colli een verschillende status dienen te krijgen dan kan dit via de het dropdown menu in de regel van de collo. In de adres status is vervolgens te zien of alle colli op het adres succesvol zijn afgerond of niet.

Rit afronden met meerdere adressen
Binnen een rit met meerdere ophaal- of bezorgadressen kunnen deze adressen tegelijk worden afgerond door het klikken op de bovenste oranje knoppen. Deze acties worden toegepast op alle adressen in de rit. Wanneer nodig kun je ook een opmerking toepassen die wordt opgeslagen in de historie.

Daarnaast is het in een rit met meerdere adressen is het ook mogelijk om per adres specifieke handelingen uit te voeren. Dit kan door op het adres te klikken en hier de collo status te kiezen.

Ritten in bulk afronden
Via de lijst met alle ritten kunnen meerdere ritten geselecteerd worden en deze kunnen tegelijk worden afgerond. De gekozen acties worden op alle adressen in alle geselecteerde ritten toegepast. Het is ook mogelijk om te kiezen of adressen die al uitgevoerd waren overschreven worden met de nieuwe status of niet.

Wanneer een rit nog op status Verwacht staat, dan zal deze niet meegenomen worden. Wil je deze rit toch afronden dan moet je de rit eerst handmatig op status aangeleverd zetten via de knop Aangeleverd op hub.