Logo van PostMasters

PostMasters

PostMasters heeft meerdere fysieke vestigingen verspreid over Nederland. Het leveren van drukwerk en het verzorgen van zendingen zijn de voornaamste diensten. Het is hiermee een verlengstuk van de post- en reprokamer van bedrijven. Naast op fysieke locaties kunnen de diensten ook digitaal geleverd worden.

PostMasters koppelen aan Veloyd

  • Ophaalopdrachten van PostMasters als rit inplannen.
  • Bezorgopdrachten van PostMasters als rit inplannen.
  • Ritstatussen realtime naar PostMasters terug koppelen.

Stap 1: PostMasters als nieuwe klant aanmaken.

Indien je door klanten zendingen via PostMasters laat verzenden met een PostMasters account dan komen zendingen binnen je eigen bezorggebied in Veloyd terecht. Tevens wordt er een collectierit voor iedere zending aangemaakt. De koppeling wordt vanuit PostMasters tot stand gebracht in samenwerking met DeliveryMatch. Voor de koppeling heeft PostMasters een API key nodig en dien je een Webhook URL voor ritten in te vullen.

Ga binnen Veloyd naar Administratie > Klanten en maak een Nieuwe klant.
Deze klant noem je “PostMasters”. Klik vervolgens op Genereer API key.

PostMasters aan Veloyd koppelen

Er verschijnen twee nieuwe velden. In het veld Webhook URL ritten vul je in: “https://www.deliverymatch.nl/live/connections/veloyd”. Het veld Webhook URL zendingen laat je leeg. Klik vervolgens op Opslaan.
(PostMasters stelt de Webhook URL ritten ter beschikking. Mochten ritstatussen en updates niet bij PostMasters doorkomen dan kan je hen om de URL vragen. PostMasters is de partij die in samenwerking met DeliveryMatch de Webhook URL genereert).

Genereren webhook URL voor PostMasters

Stap 2: API key met PostMasters communiceren.

Kopieer de API key die je in stap één gegenereerd hebt en stuur deze naar je contactpersoon bij PostMasters.
PostMasters voert de API key in hun systeem in waarmee PostMasters dan is gekoppeld aan je Veloyd account. Ritten kunnen nu door PostMasters aangemaakt worden en statusupdates worden teruggekoppeld.