Logo van Odoo

Odoo

Odoo is een open source ERP systeem dat als doel heeft gebruikers centraal te stellen. Dit doet Odoo door alle bedrijfsprocessen te integreren in één ERP systeem, waardoor geen ingewikkelde koppelingen nodig zijn. Daarbij ligt de volledige focus op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid, waardoor gebruikers optimaal kunnen werken.

Odoo koppelen aan Veloyd

  • Ophalen van labels uit Veloyd.
  • Ophalen van een Track & Trace code uit Veloyd.
  • Ophalen van de Track & Trace link uit Veloyd.
  • Annuleren van aangemaakte zendingen in Veloyd.
  • Versturen van zendingen naar Veloyd.

Stap 1: Zoeken van de Vraja app in de Odoo App Store

Veloyd heeft tot dusver slechts met één partij samengewerkt voor het bouwen van een integratie tussen Veloyd en Odoo.
De App is gemaakt door Vraja Technologies en is hier in de appstore van Odoo te vinden.

Vraja Technologies dragen ook zorg voor onderhoud en updates.
Indien er geen geschikte app voor jou gebruikte versie van Odoo beschikbaar is dan neem even contact met ons op. We zullen dan samen kijken of en wat de mogelijkheden voor je zijn.

De hierboven beschreven functionaliteit bij “Odoo koppelen aan Veloyd” gaat dan ook specifiek over de app ontwikkelt door Vraja Technologies. De mogelijkheden en werking van de app staan beschreven op de app pagina.

Stap 2: Het genereren van een API key in Veloyd.

Voor een koppeling met Veloyd is altijd een API key uit Veloyd nodig. In deze stap zullen we dan ook omschrijven waar en hoe deze gegenereerd kan worden. Waar deze vervolgens in de app ingevoerd moet worden is te vinden in de app omschrijving.

Ga in Veloyd naar Instellingen (rechts boven), Koppelingen (links), API (in het submenu onder Koppelingen). klik hier vervolgens op “Genereer API key” en klik op “Opslaan”. Nu is de API key te kopiëren en te gebruiken in Odoo.

Picqer - API key in Veloyd genereren

Stap 3: Doe een testbestelling.

Na het installeren en configureren van de app is het raadzaam om een testbestelling te doen.

Geplaatste bestellingen komen automatisch ook binnen in de Veloyd omgeving. Het label is zowel binnen Odoo als binnen Veloyd te printen. Binnen Veloyd kan de bezorgstatus gemonitord worden, een Track & Trace e-mail opgesteld worden en zijn er tal van andere mogelijkheden. De koppeling met Odoo dient voornamelijk om de meest essentiële verzenddata te bundelen op één plek en om het verzendproces te vereenvoudigen.

Succes!