Logo van Jortt

Jortt

Boekhouden met een glimlach, dat is Jortt. Jortt is een boekhoudprogramma voor het MKB. Met Jortt maak je niet alleen heel eenvoudig facturen, Jorrt heeft grote delen van de boekhouding volledig geautomatiseerd. Via de bankkoppeling wordt je rekening gesynchroniseerd, inkoopfacturen en verkoopfacturen worden (bijna) automatisch geboekt en ook het doen van de BTW aangifte gaat volledig automatisch. Veloyd doet mee in deze automatisering.

Jortt koppelen aan Veloyd

  • De administratie uit Veloyd eenvoudig naar Jortt wegschrijven ter facturatie.
  • Debiteuren in Veloyd importeren en synchroniseren.

Stap 1: Aanmaken van een eigen API koppeling binnen Jortt.

Log in bij Jortt en ga via Instellingen (rechts boven) naar Jortt API koppeling.

Jortt API koppeling toevoegen

Klik op “Eigen API koppeling”.

Klik op “+ Applicatie toevoegen”.

Jortt nieuwe applicatie toevoegen

Nu kan je de nieuwe applicatie een naam geven, bijvoorbeeld “Koppeling met Veloyd” en kan je aanvinken welke rechten de koppeling moet krijgen. Voor een goed werkende koppeling is het nodig alle permissies aan te vinken. Zo kan Veloyd klanten synchroniseren en nieuwe facturen in Jortt aanmaken. Klik vervolgens op “Voeg applicatie toe”.
(Veloyd gebruikt de permissies alleen ten behoeve van het functioneren van de koppeling en zal beschikbare nooit voor andere doeleinden gebruiken).

Jortt toekennen permissies

Jort heeft nu een applicatie toegevoegd met eigen Cliënt ID en Cliënt secret. Kopieer de Cliënt secret en sla deze ergens op. Deze is later niet meer in Jortt op te zoeken. Klik vervolgens op “OK, ik heb de gegevens bewaard en sluit dit scherm”.

Jortt client secret opslaan

De applicatie is nu in Jortt toegevoegd.

Jortt overzicht eigen API koppeling

Stap 2: Activeren van de Jortt API koppeling binnen Veloyd

Ga in Veloyd naar Instellingen (rechts boven) en dan naar Administratie (links). Selecteer bij Boekhoudkoppeling Jortt V2.
Vul vervolgens je Cliënt ID en Cliënt secret uit Jortt in en klink vervolgens op Opslaan.

Jortt is nu gekoppeld aan je Veloyd account. Facturen kunnen nu naar Jortt verzonden worden en klanten kunnen gesynchroniseerd worden. Indien je niet wilt dat eventuele klantgegevens in Veloyd overschreven worden door Jortt dan kan je het schuifje “Klanten niet aanpasbaar in Veloyd” omzetten.