Inloggen en installeren

Alle gebruikers kunnen gebruik maken van de koerier app door in te loggen op https://app.veloyd.nl/koerier.

Bij het openen van de pagina kun je via de middelste blauwe knop het menu openen op de app op het beginscherm te zetten. Veloyd raad dit sterk aan voor een optimale gebruiksvriendelijkheid van de app!

Camera en locatie toestemming

De eerste keer vraagt de app om toestemming voor het gebruik van de camera, kies dan voor Toestaan. Indien de toegang tot de camera al een keer is geweigerd moet dit handmatig worden aangepast. Hetzelfde geldt voor de locatie instelling.

Toestemming voor gebruik van camera en locatie is essentieel voor het bezorgen bij adressen waar scannen van een pakket, of een GPS locatie verplicht is. Zonder toestemming kunnen deze adressen niet uitgevoerd worden.

Toestemming kan gegeven worden via het aA menu in de adresbalk.

Instructies voor het toestaan van camera en locatie kunnen ook hier gevonden worden:

Scannen

Scannen vanuit hoofdmenu

In het hoofdmenu onder in de app staat de mogelijkheid om te beginnen met scannen. Indien de route nog niet is gestart worden gescande pakketten aangepast naar de status Onderweg. Als de route al is gestart wordt voor het gescande pakket het bezorgscherm geopend.

Route starten, ophalen en bezorgen

Na het inloggen is meteen jouw route zichtbaar. Indien er meerdere routes zijn kun je wisselen van route via de Route dropdown.

Voordat zendingen kunnen worden opgehaald/bezorgd moet de route worden gestart door op de Start knop te drukken.

Om een zending bij het adres op te halen of te bezorgen druk je op de ophaal/bezorg knop. Dit opent het ophaal/bezorg scherm. Wanneer ophalen/bezorgen niet mogelijk is kan dit aangegeven worden.
Voeg optioneel een opmerking toe voor de planner.
Wanneer een handtekening verplicht is bij bezorging komt er een tussenscherm om de handtekening te laten zetten voor het adres kan worden afgerond.